Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Missie
Stichting Vrienden Chasse Theater
Giften
tellen mee
Chassé Theater
voor programma
theater en cinema

Concordia Theater Breda

Welkom bij Stichting Vrienden van het Chassé Theater, een authentieke en meer dan 100 jaar oude, Bredase cultuurorganisatie. Wij bevorderen de podiumkunst in Breda door materiele en professionele ondersteuning van creatieve en innovatieve initiatiefnemers in dans, toneel, vertelkunst, muziek etc. Daarnaast organiseren wij, samen met het Chassé Theater, reizen naar bijzondere theaterprogramma’s elders, zodat Bredase liefhebbers elk jaar een compleet programma wordt geboden

Meer dan 135 jaar al stimuleren wij de podiumkunst in Breda. Eerst heel lang als eigenaar en exploitant van Theater Concordia, later als belangenvereniging voor de bezoekers aan de stadsschouwburg, tegenwoordig het Chassé Theater. Tientallen jaren hebben wij culturele uitstapjes georganiseerd voor onze leden. Vaak deden wij dat in samenwerking met de professionals van het Chassé Theater. Om de belangen van alle theaterliefhebbers te verbinden, hebben we in 2011 besloten inniger met het Chassé Theater te gaan samenwerken. We hebben toen onze vereniging opgeheven en onze leden geadviseerd over te stappen naar de professionele Vriendenclub van het Chassé Theater.

Het erfgoed van de vereniging is behouden en in 2012 overgedragen aan een nieuwe rechtspersoon: Stichting Vrienden van het Chassé Theater. De Stichting wil bijdragen aan het culturele klimaat van Breda. Dat doen wij door het Chassé Theater te adviseren bij de keuze van uitstapjes en door onze financiële middelen en expertise ter beschikking te stellen aan  Bredase podiumkunsten. Zo zijn wij sponsor van het Chassé Theater, waarmee de organisatie van meer risicovolle producties eerder mogelijk wordt. Ook ondersteunen wij Bredase initiatiefnemers met geld en advies voor bijzondere projecten. Onlangs nog hebben wij bijvoorbeeld Dansgroep De Stilte ondersteund bij hun zeer succesvolle optreden in de Cultuurnacht van 2012.

Wilt u meer weten over de uitstapjes of heeft u een effectief plan om de podiumkunst in Breda op een hoger niveau te brengen? Wilt u iets doen voor de Bredase jeugd in het kader van cultuur en theater? Lees dan eens deze website en stel ons een vraag. Wie weet, kunnen wij u een beetje helpen of iets samen opzetten. Wellicht ontmoeten we elkaar in een project of anders.

Han Verheijden, voorzitter